Pasi de urmat in caz de defectiune

tractari auto bihor

I se poate intampla oricui si oricand sa ramana defect cu masina. Desigur in asemenea situatie ar fi ideal sa aveti un kit pentru urgente la voi. Acesta ar trebui sa includa cel putin niste dispozitive de semnalizare cum ar fi triunghiurile reflectorizante, o lanterna, si o trusa de prim ajutor. Ar fi de preferat sa aveti in autovehicul si cateva sticle cu apa, pungi cu mancare neperisabila si o patura, in cazul in care vi se defecteaza masina intr-o noapte geroasa.

Cand realizezi ca se defecteaza masina…trage pe dreapta

Nu doresti sa ramai cu masina nefunctionala pe banda din mijloc de pe o autostrada sau pe oricare banda pe cat posibil. In momentul in care simti ca ceva nu e in regula cu autovehiculul, trage pe banda de urgenta sau in prima parcare. Ideea e sa te separi de trafic, astfel ramanand in siguranta.

Prin mintea ta vor trece multe lucruri in momentul in care realizezi ca nu vei mai putea continua drumul. Chiar si asa incearca sa ramai calm si sa gandesti. Incearca sa opresti pe o suprafata plana.

Vrei ca masinile care vin cu viteza sa te poata observa din timp. E mai usor sa distingi o masina ramasa defecta pe un drum drept, decat una aflata intr-o curba sau in varful unei penti.

Porneste imediat avariile

Porneste avariile. E foarte important ca ceilalti participanti la trafic sa te observe din timp, altfel se pot crea accidente in lant. Chiar daca e zi, porneste avariile.

Cheama ajutor

Imediat dupa ce te retragi pe banda de urgenta, sau in parcare ori intr-un loc sigur, suna dupa ajutor. Sunt importante si alte masuri de precautie, dar vrei sa limitezi cat mai mult timpul in care esti blocat pe marginea drumului. Cu cat ramai mai mult timp blocat cu atat sansele sa se produca alte complicatii sunt mai mari.

Cel mai bine e sa contactezi o firma de tractari. Aceasta iti va ridica masina in siguranta, va folosi semnale luminoase pentru evitarea accidentelor si o va transporta la locatia dorita, fie la mecanic sau in alta parte. Daca nu stii unde sa o duci, cei de la tractari vor avea cateva recomandari, ei tratand situatii de genul acesta in fiecare zi.

Expuneti elementele de semnalizare strategic

Daca aveti mai multe dispozitive de semnalizare luminoase sau triunghiuri, potriviti-le la o distanta egala. Daca aveti trei dispozitive luminoase, puneti unul la 3 metri de spatele masinii, unul la 10 metri si unul la 15 metri. Trebuiesc insiruite pe o distanta care sa ii poata avertiza pe cei ce vin din spate cu viteza. De asemenea daca lasati capota ridicata e un indicator bun ca masina este defecta.

Asteptati ajutorul

Depinde de tine si de situatia inconjuratoare daca vrei sa astepti in masina sau la distanta pana cand ajunge masina de tractari. In general sa ramai in masina esti mai in siguranta. Masina te va proteja de asemenea si de factorii externi cum ar fi vremea rea. Totusi daca nu ai reusit sa scoti masina de pe drum si consideri ca aceasta nu poate fi observatta la timp de ceilalti participanti la trafic, cel mai bine ar fi sa te retragi intr-un loc sigur cat timp astepti. Binenteles daca esti in oras, sau intr-o zona populata, nu ar trebui sa fie nici o problema sa astepti afara din masina sau sa intri intr-un magazin din apropiere.

Tractari Auto Oradea Non Stop e la un telefon distanta. Te poti baza pe noi ca sa iti transportam masina intr-un loc sigur in cel mai scurt timp. De asemenea poti vizita site-ul nostru www.tractarioradea24.ro

24h/Non Stop