Ce facem cand ramanem impotmoliti in noroi?

blog tractari auto oradea

Cand ai masina blocata in noroi, s-ar putea sa nu stii ce sa alegi intre a accelera la maxim sau sa te dai batut.

Este frustrant cand rotile ti se invart, dar masina nu se misca din loc, dar ajuta cand privim situatia cu calm. Folositi cele mai eficiente tactici pentru situatia data , pentru a putea repune autovehiculul pe drum cat mai rapid.

Pregatiti-va pentru acest scenariu

Atunci cand vine anotimpul ploios, cand baltile si ploile se inmultesc, nu plecati la drum fara cateva unelte importante.

In primul rand, asigura-te ca ai o lopata. Poti cumpara o lopata care se rabateaza, aceasta nu iti va ocupa loc prea mult in portbagajul masinii.

Ar trebui sa ai la tine si o coarda de tractat de calitate, dar asigura-te ca nu cumperi una care are piese din metal la capete. Daca se va rupe, aceste piese metalice pot provoca pagube sau ii pot rani pe cei din preajma.

De asemenea, asigura-te ca atasezi ambele capete de sasiul masinilor si nu de bara sau alte piese de caroserie. Altfel poti sa zmulgi sau sa deteriorezi anumite piese ale masinii.

Nu inrautati situatia

Cand esti impotmolit in namol, s-ar putea sa crezi ca solutia cea mai buna este sa o calci pana cand masina va iesi singura. Nu o face, este o idee rea.

Nu doar ca o vei impotmoli mai rau, dar poti provoca daune asupra cauciucurilor, axelor masinii si transmisiei. Sa repari toate aceste lucruri este mai scump decat sa platesti o firma de tractari.

Sapa in jurul rotilor

Inainte de a chema profesionistii, vezi daca poti sa sapi in jurul fiecarei roti blocate, pentru a le scoate la suprafata. Poti folosi mainile daca trebuie, dar o lopata ar face aceasta munca mult mai usoara si eficienta.

Adauga aderenta

Dupa ce ai dat la o parte namolul, incearca sa umpli locul ramas gol cu crengi, pietre, chiar frunze. Daca ai vre-un carton sau bucata de lemn la indemana si acestea ar putea ajuta. In situatii disperate poti lua in calcul sa folosesti presurile de cauciuc ale masinii tale. Pune orice material uscat ai la indemana in fata rotilor, s-ar putea sa castigi destula tractiune incat sa poti iesi afara din noroi.

Suna la tractari auto

Daca nimic din cele de mai sus nu functioneaza, contacteaza o firma de tractari. Gaseste o firma locala care ofera astfel de servicii de asistenta rutiera si explica-le situatia cu toate detaliile de care au nevoie. Vor veni cu o autospeciala cu un troliu puternic si te vor pune inapoi pe drum.

Daca esti in Oradea sau judetul Bihor, Tractari auto Oradea24 iti sta la dispozitie cu program non stop in orice zi a saptamanii.

24h/Non Stop