Iarna, anotimpul cu provocari pentru tractari

Tractari Bihor

Serviciile de tractari exista pentru a va ajuta in momentul in care sunteti blocati pe drum, fara nici un alt ajutor. In urma unui apel telefonic, o companie de tractari profesionala va fi in masura sa va ajute si sa va acorde asistenta rutiera dorita.

Sunt experti si profesionisti in domeniul lor si va pot oferi cele mai potrivite servicii in functie de situatie. Ei stiu ce riscuri sa evite si cum sa va transfere masina intr-o locatie sigura.

Cu toate acestea iarna poate sa fie periculoasa pentru toti participantii la trafic. Statisticile arata ca numarul accidentelor produse in conditii de drum inghetat sau alunecos este in crestere, dat fiind ca si traficul este tot mai aglomerat. Aceste conditii de iarna cauzeaza alunecarea masinilor pe carosabil, fapt care prezinta un risc si pentru ceilalti soferi sau trecatori.

In mod similar, iarna poate sa puna probleme si unei companii de tractari. Ei trebuie sa aiba echipamente speciale tot timpul, pentru a evita situatii neprevazute si a putea tine totul sub control. O companie profesionista in domeniul tractarilor, cu experienta in munca in astfel de conditii, va avea toate cele necesare pentru a combate efectele cauzate de vremea rea.

Deci care sunt cateva din provocarile sezonului rece si cum pot fi ele depasite. In acest blog vom prezenta principalele probleme care pot aparea in acest sezon.

Gheata invizibila

Multi nu sunt familiari cu acest termen, dar este des intalnita pe drumuri iarna. Este un strat subtire de gheata care se formeaza pe suprafata carosabilului si este aproape invizibila.

Gheata invizibila este foarte alunecoasa si devine si mai alunecoasa pe masura ce se apropie de punctul de topire. Aceasta provoaca alunecarea cauciucurilor, iar daca acestea nu sunt in bune conditii poate duce la accidente. Aceasta se poate preveni doar prin incetinire si viteza adaptata la conditiile de drum.

Zapada

Zapada este o alta problema specifica sezonului rece. Cantitatea poate varia de la un strat subtire pana la cateva zeci de centimetri de zapada. In oricare dintre cazuri, zapada se poate atasa de cauciucurile masinii si poate impiedica miscarea acesteia.

Deci, trebuie sa fim pregatiti cu cele esentiale pentru a evita aceste probleme. Lopata pentru zapada, unelte pentru deszapezire, cauciucuri de iarna si lanturi, sunt cateva din lucrurile pe care e bine sa le ai daca vrei sa te deplasezi fara probleme pe timp de iarna. De asemenea asigura-te ca farurile masinii tale sunt curatate, acestea te vor ajuta sa ai vizibilitate mai buna si sa fii vazut mai usor in trafic.

Lapovita

Lapovita este combinatia dintre zapada si ploaie. Pe masura ce cade ploaia din cer se transforma in gheata si zapada. Aceasta vreme poate sa prezinte o provocare pentru soferi pentru ca transforma drumurile, facandu-le alunecoase  si reduce vizibilitatea.

De aceea, doar un sofer profesionist va sti cum sa conduca in asemenea conditii atmosferice. E nevoie de grija suplimentara la accelerare, la curbe, frana sau la coborarea din vehicul. Daca angajati o firma de tractari in asemenea conditii, trebuie sa va asigurati ca este una experimentata.

Cum putem ajuta?

Tractari Oradea 24 deserveste zona metropolitana Oradea si imprejurimile, folosind autospeciale de tractari  pregatite pentru orice situatie. Avem ani multi de experienta, inclusiv pe vreme rea si oferim servicii de asistenta rutiera non stop. Pentru a afla mai multe vizitati site-ul nostru apasand aici. Daca aveti nevoie de asistenta in trafic, de orice fel contactati-ne.

24h/Non Stop