3 motive sa nu incetinim excesiv cand trecem pe langa locul unui accident

tractari auto blog

Accidentele se intampla tot timpul. Milioane de oameni sunt la volan zi de zi, iar aceasta duce inevitabil si la accidente. De la condus periculos la o simpla pana de cauciuc, din pacate incidentele rutiere sunt o realitate. Dar sa presupunem ca nu sunteti implicati intr-un accident in mod direct, exista un mod responsabil de comportament in momentul in care trecem pe langa locul unui astfel de eveniment? Imaginati-va ca sunteti la volan, conduceti cu grija, respectati limitele de viteza, mentinand distragerea atentiei la un nivel minim, cand dintr-o data observati locul unui accident pe marginea drumului. Desigur instinctul va va spune sa incetiniti si sa observati ce s-a intamplat. Totusi acest lucru poate sa fie periculos si poate crea inconveniente din mai multe motive, dupa cum urmeaza.

Distragerea atentiei la volan

Exercitiile de intoarcere a capului si gatului ar trebui sa fie rezervate pentru sala de antrenament, nu pentru condus. Multi soferi incetinesc si incearca sa vada ce s-a intamplat in timp ce trec pe langa scena unui accident rutier. Aceasta este o forma periculoasa de distragere a atentiei, indepartand-o de la drum si mental si vizual. Cand te holbezi la locul unui accident, atentia iti deviaza de la drum si alti soferi. Aceasta te poate duce la trecerea fara sa iti dai seama pe o alta banda, sa nu observi luminile de frana de la vehiculul din fata ta, iar per total poate duce la un nou accident. Deci este foarte important sa iti mentii atentia inainte si sa rezisti tentatiei de a incetitni excesiv, doar ca sa vezi ce s-a intamplat in acel loc.

Interferarea cu vehiculele de interventie

Cand se intampla accidente rutiere, vehiculele de urgente cum ar fi cele de politie, ambulante, masini de pompieri sau autospeciale de tractari auto, trebuie sa poata ajunge la locul accidentului. Dar, daca traficul incetineste prea mult si se creeaza ambuteiaje din cauza celor care stau si se uita in loc sa circule, aceste vehicule de urgente nu pot ajunge la locul incidentului, sau sunt incetinite in a accesa acest loc. Nu numai ca se creeaza ambuteiaje, dar nici victimele accidentului nu pot primi ajutorul asteptat in timp util. In aceste situatii, fiecare secunda conteaza. Deci, data viitoare cand esti temptat sa incetinesti excesiv, doar pentru a observa ce se intampla la locul unui accident, aminteste-ti ca viata cuiva ar putea fi periclitata.

Pierderea controlului

Cand te afli pe scaunul soferului, vehiculul se misca odata cu ochii tai. Acesta este unul din motivele pentru care distragerea atentiei este atat de periculoasa. Ai fost vreodata in situatia in care sa conduci pe autostrada si un pasager sa strige dintr-o data si sa-ti indrepte atentia la ceva de pe marginea drumului? Poate fi un animal salbatic, o atractie sau doar o priveliste aparte. Orice ar fi, distragerea atentiei catre un anumit loc te poate conduce sa tragi de volan in mod inconstient inspre acel loc. Aceasta va pune in pericol pe toti ocupantii masinii, dar si pe ceilalti participanti la trafic. Acum imagineaza-ti ca cel ce iti distrage atentia este un accident. Ultimul lucru de care are nevoie aceasta scena este inca un participant la ea. Pentru a te asigura ca mentii in continuare controlul vehiculului, mentine-ti privirea asupra drumului si nu asupra accidentului.

Mentiuni din partea fimei de tractari auto Oradea 24

Intelegem cat este de usor sa fii distras de un accident in timp ce conduci. Totusi, ca o firma de tractari care este apelata de multe ori pentru a asista in astfel de situatii, stim cat de important este sa fluidizam traficul in momentul producerii unui astfel de eveniment. Deservind zona metropolitana Oradea si imprejurimile ei, putem ca in cel mai scurt timp sa oferim asistenta rutiera non stop si servicii de tractari in tot judetul Bihor si nu numai. De asemenea acoperim si tarile invecinate cum ar fi ungaria, Slovacia, Austria. Trebuie doar sa ne contactati si vom veni in cel mai scurt timp posibil.

24h/Non Stop