Cum protejam acumulatorul masinii?

tractari oradea pret

Sunt multe piese in componenta unui autovehicul, care il fac sa functioneze, dar una dintre cele mai importante dintre ele este acumulatorul masinii. Daca ati patit vreodata sa va lase bateria masinii, atunci stiti cat de vitala este aceasta componenta, pentru ca, simplu spus, nu veti putea nici macar sa porniti motorul fara ea.

Deci cum facem sa maximizam viata bateriei si sa o intretinem cat mai bine pentru ca nu este o piesa ieftina. Tractari Oradea24 vine cu niste raspunsuri.

 

De ce moare un acumulator auto?

Cei mai multi acumulatori auto tin intre 2 si 5 ani, dar asta este un spectru destul de larg. Deci ce face diferenta intre o baterie care moare repede si una care tine mai multi ani?

In primul rand temperaturile extreme din timpul iernii, dar si din timpul verii pot afecta negativ viata unei baterii. Caldura, in particular, poate cauza spre surprinderea multora fluidele din componenta bateriei sa se evapore mai repede, iar asta face ca viata bateriei expusa la temperaturi foarte mari sa fie mai scurta.

In afara de vreme, care nu este sub controlul nostru, sunt cateva lucruri pe care proprietarii de masini le pot face pentru a extinde viata acumulatorilor, printre care urmatoarele:

Securizati bateria

Bateriile care nu sunt fixate bine la locul lor pot vibra si pot suferi lovituri in timpul mersului, ceea ce poate duce la defectarea ei fizica in timp. Cu cat e fixata mai bine, cu atat se reduc sansele ca aceasta sa sufere socuri si sa i se scurteze durata de viata.

Nu lasati luminile aprinse

Daca lasati farurile sau luminile din interior aprinse din greseala, este probabil cel mai rapid mod de a goli o baterie. Din fericire multe masini au un sistem automat care stinge singur farurile si luminile interioare in cazul in care sunt uitate aprinse, dar daca masina dumneavoastra nu are un asemenea sistem asigurati-va ca le stingeti inainte de a parasi vehiculul.

Indepartati coroziunea

Daca ati schimbat vreodata o baterie singuri, ati putut observa coroziunea care se formeaza pe bornele acumulatorului. Curatarea acestora cu o periuta de dinti si apa pot extinde viata acumulatorului.

Evitati folosirea consumatorilor

Se recomanda folosirea consumatorilor cu motorul oprit, sau chiar si cand masina stationeaza cu motorul pornit la relanti. Alternatorul incarca bateria cel mai eficient in timp ce motorul este turat, deci folosirea unor consumatori cand masina sta pe loc poate descarca bateria scurtandu-i viata.

Testati acumulatorul in mod regulat

Cel mai bun mod pentru a sti cata durata de viata are acumulatorul masinii dumneavoastra este sa o testati in mod regulat. Ori de cate ori mergeti la schimb de ulei sau revizie, cereti-i mecanicului sa va testeze bateria, astfel veti putea sa anticipati momentul in care aceasta va ceda si puteti sa o schimbati inainte sa va lase cu masina in pana pe undeva. Toti am vrea sa o  folosim cat mai mult posibil ca sa evitam cheltuiala in plus, dar unele cheltuieli e mai bine sa le facem preventiv, pentru a evita unele costuri suplimentare mai tarziu, cum ar fi remorcarea masinii sau servicii de asistenta rutiera.

Si daca bateria masinii moare

Daca, in ciuda tuturor precautiilor luate, tot va aflati in situatia in care masina nu mai porneste din cauza acumulatorului, veti avea nevoie de ajutor. Oferim servicii de asistenta rutiera pentru autovehicule cu probleme la acumulator, putem sa incercam sa o pornim cu cabluri electrice sau sa-i aducem alta baterie, ori sa o remorcam pana la un mecanic sau service de acumulatori.

In cazul in care aveti nevoie de ajutor in orice problema care tine de tractari auto ne puteti contacta non stop la 0771346915.

24h/Non Stop